29 mei 2013

De belevenissen van een startend wethouder

Ik ben twee weken gelden als wethouder gestart. Ik had nog veel afspraken van mijn werk staan en die lopen naast het part-time wethouderschap ook door, dus het was dringen in de agenda. Ik ben na twee weken de Doesburgse organisatie te hebben doorzocht, erg aangenaam verrast. Doesburg heeft een klein maar goed ambtelijk apparaat, waar hard wordt gewerkt!!
Doesburg krijgt als kleine gemeente veel op zich af. Met name op het sociale domein (mijn portefeuilles) komen er door de decentralisaties vanuit de rijksoverheid, veel vraagstukken die opgepakt moeten worden. Er moet niet alleen goed regie worden gevoerd bij de zorg (zoals WMO), de jeugd (-zorg) en het ondersteunen van mensen om weer werk te vinden (participatie). Er moet ook meer samenhang en financiële vangnetten worden gebouwd. Daarvoor is het noodzakelijk goede samenwerking met andere gemeenten te ontwikkelen. Alleen daarmee blijft Doesburg zelfstandig, sterk en sociaal!
Ik zal regelmatig verslag doen van deze ontwikkelingen op de site van PvdA Doesburg. Goede politiek kan enkel met een open karakter en heldere eerlijk informatie over hoe het echt zit.
Tot de volgende keer.

Groet Peter Bollen.